"פריז על המים", סרטה של הדס אילון, זכה במדליית הכסף באוסקר לסטודנטים

מדליית כסף להדס אילון בפרס האוסקר של האקדמיה האמריקאית לסטודנטים בקטגוריית הסרט הזר לשנת 2014 על סרטה "פריז על המים"

11 יוני 2014
צפו בהדס אילון בנאום הזכייה

"פריז על המים", סרט הגמר של הדס אילון, סטודנטית לתואר שני בחוג לקולנוע וטלוויזיה של אוניברסיטת תל-אביב, זכה במדליית הכסף, מתוך שלושת הזוכים בפרס האוסקר של האקדמיה האמריקאית לסטודנטים בקטגוריית הסרט הזר לשנת 2014. זאת הפעם הראשונה שסרט ישראלי מגיע למעמד מכובד זה.

הטקס נערך ב-7 ליוני בלוס אנג'לס.

סרטה של איילון (27 דקות), מספר את סיפורה של בתיה (מרים זהר), שחקנית עבר מפורסמת, אשר לאחר שנים של תסכול מקצועי מקבלת הזדמנות לחזור למסך. אולם התרחשות בלתי צפויה ביום האודישן מאלצת אותה להתמודד עם בעלה (אילן דר) ועם סדר העדיפויות של חייה. הסרט צולם על-ידי דניאל מילר, נערך על-ידי איה סומך והופק על-ידי רותם עלימה.