נותנים חזרה

ארבע קבוצות של סגל אקדמי וסגל מנהלי יצאו השבוע לארוז חבילות מזון למשפחות נזקקות

28 מרץ 2018

משלחת של 200 חברי סגל מנהלי ואקדמי, יחד עם תלמידי מחקר וסטודנטים, יצאה בערב חג הפסח לתת חזרה: בארבע משמרות של מיון ואריזה, הצליחה המשלחת לארוז ולהכין אלפי חבילות מזון המיועדות למשפחות נזקקות. הפעילות נעשתה במסגרת ארגון "לתת" - ארגון ללא מטרת רווח הפועל לצמצום העוני בישראל, מעניק "רשת בטחון" תזונתית ליותר מ-60,000  משפחות ברחבי הארץ.

את היוזמה להתנדבות הובילה הנהלת האוניברסיטה, יחד עם ארגוני הסגל ואגודת הסטודנטים.

הנהלת אוניברסיטת תל אביב במחסני ארגון "לתת"

"אני מרגיש בר מזל להיות חלק מהאוניברסיטה הזו," אומר נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסי קלפטר. "יש לנו שלושה יעודים עיקריים: מחקר, הוראה ושירות לקהילה. אנחנו עושים אמנם רבות למען הקהילה בעיקר בתוך הקמפוס שלנו: במסגרת אירועים רבים שאנו מארגנים לקהל הרחב בהם אנו מנגישים את הידע והמחקר הנצבר פה, ובמסגרת פרויקטים כגון אוניברסיטת תל אביב לנוער, או פרויקט מתחברים פלוס שמוביל דקאנט הסטודנטים, המשלב עשייה חברתית עם ידע אקדמי. הפעם אנחנו יוזמים פעילות משותפת לקבוצות שונות שהן חלק מקהילת האוניברסיטה, פעילות שבה אנחנו יוצאים מהקמפוס למקומות שבהם אנחנו יכולים לתת ביחד."

התגובות הנלהבות של המתנדבים מלמדות על הצמא לתת למען אלה שגורלם לא שפר עליהם. מקווים לעוד יוזמות דומות בעתיד.