פרויקט המציאות המדומה "אנדרטה" של ערן שפירא זכה במענק הפצה במסגרת פסטיבל הסרטים בחיפה

לצדו זכו שני פרויקטים נוספים של בוגרי ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה, וסרטו של אלון סהר "אאוט" גרף את פרס הסרט הקצר

07 אוקטובר 2018
אלון סהר יוצר הסרט "אאוט" במעמד הזכייה

פסטיבל הסרטים בחיפה הרעיף אהבה על הבוגרים של ביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש של אוניברסיטת תל אביב. שלושה פרויקטים של בוגרי ביה"ס זכו במענקי הפצה במסגרת תחרות הפיצ'ינג לסרטנים קצרים בפרויקט המציאות המדומה (VR), בהם "אנדרטה" של ערן שפירא ממחלקת המדיה הדיגיטלית.

"אנדרטה" מספר את סיפורו של סמיון טבריה, ארכיטקט עולה מרוסיה בן 89, שביצירתיות בלתי מתפשרת הפך את דירת השיכון הצנועה שלו ושל סימה אשתו בירוחם לארמון רוסי מרהיב

הפרויקטים הנוספים שזכו במענק הם "הומלס" של נטעלי בראון, ו"לצפות מהצד" של נמרוד שפירא.

סרטו של אלון סהר "אאוט", אשר הוקרן הקיץ בפסטיבל הסרטים היוקרתי לוקרנו שבשוויץ, גרף את פרס הסרט הקצר. הסרט מספר את סיפורו של גיא, חייל משוחרר צעיר, אשר מכוון היטב את המצלמה שלו לתיעוד החיים עצמם, הן בעברו כחייל בשטחים, והן כאזרח המשמש כחפרפרת בארגון זכויות אדם.