פרס א.מ.ת לשנת 2018 הוענק לפרופ' חנה הרצוג

פרופ' הרצוג זכתה בפרס היוקרתי על תרומתה לקידום שיוויון מגדרי באקדמיה ומחוצה לה

03 יוני 2018
פרס א.מ.ת לשנת 2018 הוענק לפרופ' חנה הרצוג

פרופ' חנה הרצוג, סוציולוגית פוליטית ממייסדות התחום האקדמי של לימודי המגדר בישראל, זכתה בפרס א.מ.ת לשנת 2018 בקטגוריית סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, על תרומתה להובלת שיוויון ייצוג מגדרי במחקר האקדמי ובפעילות חברתית.

מנימוקי השופטים להענקת הפרס: "פרופ' הרצוג מהווה דוגמא יוצאת דופן לשילוב בין הצטיינות אקדמית ומחויבות חברתית. באופן בו שילבה בין מחקר אקדמי ופעילות חברתית - בין השאר בהקמת התכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב, ובהובלת היוזמה "מקומיות 2018", שמטרתה להבטיח ייצוג מגדרי שיוויוני בבחירות לרשויות המקומיות - מהווה הרצוג מודל לחיקוי עבור נשים באקדמיה ומחוצה לה".

פרופ' הרצוג היא פרופסור מן המניין בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. ממייסדות ומראשי התכנית ללימודי נשים ומגדר, התכנית הראשונה שהעניקה תואר ראשון בתחום זה במדינת ישראל. עומדת בראש פורום נשים ללימודי נשים, המקדם שיוויון נשים בקמפוס ובקהילה.

פרסי א.מ.ת, המכונים גם "הנובל הישראלי", מוענקים מאז 2002 בחסות ראש ממשלת ישראל על הצטיינות והישגים אקדמיים או מקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותרומה מיוחדת לחברה. יו"ר ועדת פרסי א.מ.ת הוא שופט בית המשפט העליון לשעבר, יעקב טירקל.