חדש מהניילונים - בניין צ'קפוינט

הבית החדש של בית הספר למדעי המחשב ואוניברסיטת תל אביב לנוער

07 אוקטובר 2019
בניין צ'קפוינט החדש

לאחרונה נחנך בקמפוס בניין צ'קפוינט החדש, שישמש כביתם החדש של בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק והיחידה לנוער שוחר מדע ע"ש דב לאוטמן. הבניין בעל המראה הייחודי, ששטחו כ-5,500 מ"ר, צפוי לשרת אלפי תלמידים.

 

הבניין החכם מציע לסטודנטים פתרונות טכנולוגיים ומתקנים חדשניים בכיתות הלימוד ובמעבדות, חללים מעוצבים, פלנטריום קולנוע מדעי, חצרות פעילות וגן אקדמי מדעי. כיאה לביתו החדש של בית הספר למדעי המחשב, הוא עוצב בהשראת שירותי מחשוב הענן ועולם התוכנה, והמעטפת החיצונית שלו עשויה פסיפס של אריחי זכוכית (פיקסלים), אשר משווה לו מראה קליל ומרחף.

 

לרחף עם אסטרונאוטים בחלל. הפלנטריום המדעי

 

לדברי פרופ' יוסי עזר, ראש בית הספר למדעי המחשב, אחד הדברים החשובים בבניין הם השטחים המשותפים, שבהם יוכלו החוקרים לעבוד יחד. "המחקר במדעי המחשב הופך עם השנים ליותר ויותר שיתופי", הוא מסביר. "זו אשליה לחשוב שבתחום מדעי המחשב אנשים רק יושבים וכותבים על המחשב, כי חלק חשוב מהעבודה הוא המפגש. זה שאתה מתכנת ויודע את שפת המחשב לא אומר בהכרח שאתה חוקר מדעי מחשב טוב. חלק מהמחקר נעשה באמצעות שיתוף פעולה, תכנון והבנה של הנושאים הנחקרים. במשך שנים רבות בית הספר ציפה שיהיה לו מקום משלו, בעל זהות המאפיינת את מדעי המחשב, ובסופו של דבר זה התגשם".

 

 

שבת חוקרים גם יחד. חללי עבודה משותפים ומזמינים בבית הספר למדעי המחשב

 

"אנחנו גדלים", מוסיף ואומר פרופ' עזר, "והביקוש לתוכניות הלימוד במדעי המחשב הוא הגבוה ביותר באוניברסיטה. הבוגרים שלנו בכל התארים נחטפים על ידי חברות ההיי-טק, מערכת הביטחון והאקדמיה בזכות רמת ההוראה והמצוינות המחקרית אצלנו. בנוסף, אנחנו צריכים מקום כדי לקיים קשרים עם התעשייה ולפתוח מעבדות סייבר. את כל זה הבניין החדש אמור לפתור, ואנחנו מקווים שאנשים ירגישו בבניין החדש כמו בבית".

 

להרגיש כמו בבית. אחת מפינות הישיבה בבית הספר למדעי המחשב

 

כאמור, השכנים של הסטודנטים למדעי המחשב הם הנערות והנערים מיחידת נוער שוחר מדע ע"ש דב לאוטמן. "היחידה לנוער שוחר מדע קיימת כבר ארבעים שנה", מספרת מנהלת היחידה, שירה שופטי. "המטרה שלנו היא לקרב בני נוער, בעיקר מהפריפריה, לאקדמיה, ולגלות את ההון האנושי של מדינת ישראל".

 

דור העתיד. נערים ונערות שוחרי מדע בפעולה

 

במסגרת היחידה משתתפים בני הנוער, כ-25 אלף מדי שנה, בגילאי חטיבת הביניים, במגוון רחב של שיעורי העשרה, מחקרים וניסויים, ואף לומדים קורסים אקדמיים רגילים. מצד אחד, מדגישה שופטי, הבניין החדש אמור לשדר לתלמידים הצעירים את המכובדות והרצינות של האקדמיה, אך בה בעת הוא יהיה נגיש וידידותי, כך שירגישו בו כמו בבית. לצורך כך, המבנה כולל חדרי שקט לצד חדרים רועשים, פינות ישיבה נעימות וקירות עשויים לוח, כדי שהתלמידים יוכלו לכתוב עליהם.

 

בחוץ ובפנים. פינות ישיבה מוקפדות ומזמינות

 

"אנחנו מקווים שהסביבה החדשה תיצור אווירת לימוד ויצירתיות. אנחנו מאוד רוצים שהמקום ישדר את המסר שלפיו כל אחד יכול להצליח, ושאם מתאמצים אפשר להגיע רחוק", מסכמת שופטי.

 

 

כשהריהוט הוא חלק מהמשחק

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>