פלמינגו
שם מדעי: Phoenicopterus ruber
תפוצה בארץ: חולף, חורף ומקייץ (ללא קינון) נדיר, ניתן לראותו בעיקר באילת ובבריכות המלח בעתלית.
תפוצה בעולם: כל העולם פרט לאוסטרליה ואנטארקטיקה.
מאפיינים: ציפור גדולה, גבוהה ומיוחדת במראה. אורח התזונה של הפלמינגו מיוחד במינו. הוא מניח את מקורו (שכפוף כלפי מטה) כך שקצהו יפנה אל גופו, ואז תנועה של הלשון בין שני חלקי המקור המשוננים מביאה לסינון חלקי המזון מתוך המים. הפלמינגו נמצא על פי רוב באגמים מלוחים או במלחות, וניזון בעיקר מסרטנים ירודים. אוכלוסיות מין זה הצטמצמו מאוד באזורנו במאה השנים האחרונות, עקב ציד של העופות הבוגרים ואיסוף של ביצים מאתרי הקינון.