ידיעון תשע"ב

קישוט

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

המסלול המחקרי (עם עבודת-גמר)

חובות המסלול המחקרי (עם עבודת-גמר)

התלמידים במסלול זה ילמדו 28 ש"ס (לא כולל שעות השלמה למי שמחויבים בהן, ולימודי שפה זרה שנייה), ויכתבו עבודת-גמר, שתוגש בסוף לימודיהם. להלן ההנחיות לבחירת הקורסים ולמילוי חובות המסלול:

1. קורס חובה: בשנה הראשונה ללימודים יש לסיים בהצלחה את קורס החובה למ"א, בהיקף של 2 ש"ס, שייפגש פעם בשבועיים במהלך כל השנה. תלמידי השנה השנייה מוזמנים להצטרף לקורס זה גם בשנת לימודיהם השנייה, אך לא יקבלו ציון על השתתפותם.

2. קורסי ב"א: התלמידים יבחרו את הקורסים שלהם מרשימת סמינריוני המ"א של החוג. תינתן אפשרות לבחור גם מלימודי הב"א של החוג סמינריונים בלבד ובהיקף שלא יעלה על 8 ש"ס מתוך כל 28 השעות לתואר, ובתנאי ששעות אלה נועדו לשמש בסיס לסמינריוני המ"א שבכוונתם ללמוד.

3. קורסי אשכול: 28 שעות הלימוד לתואר יכללו 4 ש"ס מסמינרים לתואר שני בחוגים אחרים בפקולטה. סמינרים אלה ייבחרו מתוך אחד או יותר משלושה אשכולות לימוד: (א) אשכול היסטוריה ומחקר התרבות (ב) אשכול מדעי היהדות (ג) אשכול ספרויות ולשונות. יועץ התואר השני של החוג רשאי לאשר רישום גם לקורסים שמחוץ לאשכול זה. קורסי האשכול מפורטים בידיעון במרוכז לאחר הפרק הכללי המתאר את לימודי התואר השני בפקולטה.

4. לימודים אישיים או סמינריון מחקר: במקרים יוצאי דופן, ובאישור ראש החוג, יוכל תלמיד לבחור בסמינריון מחקר או בקורס אישי בהיקף של 2 או 4 ש"ס . סמינריוני המחקר והקורסים האישיים מבוססים על הדרכה אישית. בתיאום בין התלמיד ומורה הסמינריון ייקבעו הנושא, הביבליוגרפיה ואופן הלימוד. התלמיד יגיש הצעה לקורס האישי עם כל הנתונים האלה ובחתימת המורה לאישור וועדת המ"א של החוג. התלמידים יכתבו שני חיבורים קצרים (הראשון יוגש במהלכו של הקורס, והשני בסיומו).

5. עבודות סמינריוניות: התלמידים יכתבו עבודה סמינריוניות אחת, בשנה הראשונה ללימודי המ"א שלהם.

6. ציוני קורסים: התלמידים אמורים לקבל ציון בסוף כל קורס, לפי המטלות שיקבע מורה הקורס.

7. לאחר שנת לימודים אחת (ולא יאוחר מתום הסמסטר השלישי ללימודי התואר השני) יועברו מהמסלול המחקרי למסלול העיוני תלמידים שלא עמדו בדרישות הבאות: (א) חובות שמיעה של 12 ש"ס לפחות, בממוצע 90 ומעלה. (ב) הגשת הצעה לכתיבת עבודת גמר, מאושרת על ידי המנחה ועל ידי ועדת תואר שני של החוג. 

8. עבודת גמר: א. בתום השנה הראשונה או בראשית השנה השנייה ללימודים ישיג התלמיד את הסכמתו של אחד ממורי החוג הבכירים להנחותו בעבודת-הגמר. תוכנית הלימודים של התלמיד בשנה השנייה תיקבע בהידברות עם מנחה עבודת-הגמר, ותכלול קורסים רלוונטיים לנושא העבודה, מלימודי החוג או אף מלימודי חוגים אחרים, בכפוף לכללי הפקולטה. בתחילת שנת ההתמחות יגיש התלמיד לאישור ועדת המ"א של החוג את נושא העבודה ופירוט קצר של תוכניתו, בצירוף אישור בכתב של המנחה. התוכנית צריכה לזכות לאישור הוועדה; ב. עם סיום כתיבת העבודה, ולאחר אישור המנחה לטיוטה הסופית, תוגש העבודה למזכירות החוג בשני עותקים (מוקלדים אך לא כרוכים). נוסח זה יימסר לקורא שני, שייבחר על ידי ועדת המ"א בהתחשב בהמלצת המנחה; ג. לאחר שאושרה העבודה ונקבע הציון בה, ולאחר שהוכנסו תיקונים ושינויים לפי המלצת הבודקים, יוגשו למזכירות החוג 6 עותקים כרוכים של הנוסח הסופי. הנחיות להגשת הצעת מחקר ולעבודת הגמר ניתן למצוא באתר החוג.

9. ציון הגמר: הציון ייקבע לפי השקלול הבא: העבודה הסמינריונית 20%; ממוצע משוקלל של שאר הקורסים 40%; ציון עבודת-הגמר 40%.

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer

אתר זה מומלץ לצפיה בדפדפנים firefox או internet explorer בגרסה 7 ומעלה.