ידיעון תשע"א

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

סילבוס בעיות התודעה

(קורס מספר 06183842)

סמינר ב.א.

ד"ר ירון סנדרוביץ

עובדת התודעה מוכרת לכל אחד מאיתנו. אינטואיציה אנושית בסיסית היא שהיותנו יצורים מודעים היא סממן מובהק של הווייתנו. בשאלות שמעוררת תופעת התודעה עוסקים פסיכולוגים, חוקרי מוח, ביולוגים, בלשנים ופילוסופים. מה מבחין יצורים מודעים מיצורים לא-מודעים? מה טיבען של חוויות נפשיות מודעות? האם יש היבטים שמייחדים את תודעתם של אישים (persons ) ומבדילים אותם מחיות אחרות? כיצד ניתן להסביר את עובדת היות החוויות הנפשיות המודעות בעלות האיכויות ((qualia שיש להן? האם אפשר להסביר את הסובייקטיביות שקשורה במצבי מודעות בעזרת הכלים המושגיים של מדעי הטבע?
שאלות אלו ואחרות כלולות תחת הכותרת בעיות התודעה. בסמינר זה נבקש להתחקות אחר כמה ממוקדיו של המחקר הפילוסופי הדן בתודעה אשר מצוי במרכזה של פילוסופיית הנפש בשנים האחרונות.

המועד להגשת עבודה סמינריונית / רפראט בסמסטר א' הוא עד תאריך 27.4.11.

The Problems of Consciousness
B.A. seminar
Dr. Yaron Senderowicz

The fact of consciousness is known to each of us. A basic human intuition is that the capacity of ‘being conscious’ is essential to the kind of beings that we are. The puzzles related to consciousness are considered to be some of the main unsolved philosophical and scientific problems of our times. Scientists and philosophers from various disciplines aim to resolve these puzzles: What distinguishes a conscious state from an unconscious one? What distinguishes a conscious creature from an unconscious one? Are there any distinctive features that distinguish conscious persons from other kinds of conscious animals? Can one scientifically explain the qualitative character of conscious mental phenomena? Can one explain the subjectivity of conscious phenomena by means of the scientific conceptual tools? These questions and related ones will be discussed in this seminar.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer