ידיעון תש"ע

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

סילבוס ביקורת מדע פמיניסטית: מיקומה וכינונה מחדש של הידיעה "FEMINIST CRITIQUE OF SCIENCE: THE RE-LOCATION & ALLOCATION OF KNOWLEDGE"

(קורס מספר 06075306)

סמינר מ"א

ד"ר נועה גדי

הסמינריון יעסוק באתגר הפמיניסטי לכמה מהנחות היסוד של תפישת הידע המדעי ולפרקטיקה המדעית, הכרוך, בין היתר, בערעור או בתביעה להמשגה מחדש של רעיון האובייקטיביות המדעית, של היחס בין הערכי לעובדתי, של תהליך הגילוי המדעי ואופן בנייתן וכינונן של תיאוריות מדעיות. נקודת המוצא העקרונית של הביקורת הפמיניסטית בהקשר זה היא ההכרה, שידע ממוקם חברתית – דבר המחייב אותנו להתמודד עם השפעתו של ההקשר החברתי-מגדרי על סוג הידע שנייצר.
הדיון מכוון לחשוף את מקורות ההשראה הרעיוניים המרכזיים של ביקורת המדע הפמיניסטית כמו תומס קון (Kuhn) או וילארד קוויין (Quine) וכיוונים תיאורטיים ביקורתיים אחרים, שמתעוררים מתוך הצורך לספק מענה טוב יותר למערכת היחסים המורכבת והבעייתית, שמתפתחת בעשורים האחרונים בין מדע, טכנולוגיה וחברה.
לבסוף, ננסה לברר את טיבה של האלטרנטיבה הפמיניסטית הקונסטרוקטיבית, הקרויה "מדע פמיניסטי", ואת טיבן של ההשגות הביקורתיות או ההתנגדויות מבית ומחוץ .

דרישות הסמינריון: נוכחות רציפה ומעורבות בדיון; רפרט בעל-פה במהלך הסמסטר (שיוגש כעבודת גמר או ישמש בסיס לעבודה סמינריונית) (30%), חיבור סמינריוני בנושא שיתואם מראש (70%).

The seminar will examine the feminist challenge to some of the presuppositions of the conception of scientific knowledge and scientific practice, which involves, amongst other things, the call to re-conceptualize the idea of scientific objectivity, the relation between values and facts, scientific discovery and the process of constructing and establishing scientific theories. The basic point of departure for feminist critique in this context is the recognition that knowledge is socially situated, which in turn forces us to deal with the influence and effect of gender and social context on the type of knowledge we produce.
The discussion is aimed at exposing the main sources of conceptual inspiration to feminist critique of science like Kuhn or Quine, as well as other theoretical critiques which arise out of the need to provide a better means for handling the complex and problematic relationship that evolves in recent decades between science, technology and society.
Finally, we shall attempt to tackle with the nature of the constructive feminist alternative called "feminist science" and with the objections it produced from both within and without.

דרישות קדם:

הערות:

בחינות

  • תאריך הגשת העבודה לסיום הקורס מפורסם בלוח הבחינות של החוג.
    בקורסים בהם לא פורסם תאריך , יש להתעדכן במזכירות החוג

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer