מעודכן ליום שני 19 באפריל 2004

0671.4273  לחם ויין: נוהגי אכילה בא"י ובמזרח הים התיכון
פרופ' יובל גורן, ד"ר אסף יסעור-לנדאוסמינר
פעילויות הקשורות בייצור, הכנה, וצריכה של מזון הנם חלק בלתי נפרד בכל חברה אנושית. העיסוק במזון הוא רב מימדי, וקשור לדרך בה פרטים בחברה מבטאים את זהותם האתנית, המעמדית והכלכלית ודרך מזון מקוימים ומטופחים קשרים משפחתיים פוליטיים וחברתיים. הסמינר יבחן היבטים שונים של הקשר בין נוהגי אכילה (foodways) לתופעות תרבותיות אחרות באגן המזרחי של הים התיכון בתקופות הברונזה והברזל.
בין הנושאים שיידונו בסמינר:
· משתאות ומימדים חברתיים ופוליטיים של צריכה טקסית של מזון ומשקה
· הטריאדה הים תיכונית? כלכלת קיום ותפריטים ים תיכוניים
· מהו מזון אקזוטי? זהות אתנית ומזון
· זבחי ריב וארוחת ירק: מזון כמגדיר מעמדי
· רקחות, טבחות ואופות: המטבח הארמוני מול המטבח הביתי ושאלות מגדר בייצור ובהכנת מזון
· מי שאוכל לבד: שיתוף במזון ואחסון כאסטרטגיה מפחיתת סיכונים, אכילה משותפת ככלי של פיקוח חברתי
· זבחי מתים: מזון לעולם הבא ומזון בפולחן
· עד כמה הייתה קניבליות נפוצה?
· שפנים וחזירים: טאבו ומזונות אסורים
· לחבוט חיתים בגת: טכנולוגיה של ייצור ועיבוד מזון





מועדי הבחינות:
מועד א' של סמסטר א' יתקיים ביום חסר בשעה 9:00
מועד ב' של סמסטר א' יתקיים ביום חסר בשעה 9:00
מועד א' של סמסטר ב' יתקיים ביום חסר בשעה 9:00
מועד ב' של סמסטר ב' יתקיים ביום חסר בשעה 9:00