הפקולטה למדעי הרוח, אוניברסיטת תל-אביב

החוג לתרבות עברית

מי אנחנו

החוג ללימודי התרבות העברית מציג בפני תלמידיו את אוצרות התרבות העברית לדורותיה ואת הלשון העברית לתקופותיה. החוג מציע חמש מגמות לימוד: הלשון העברית; בלשנות שמית; מקרא; פילוסופיה יהודית ספרות חז"ל וקבלה.  בשנה"ל תשס"ח נפתחה מגמה חמישית חדשה: המגמה הבין-תחומית (ראו להלן). מגמות החוג עוסקות בכל שכבות הלשון העברית, במרחב הלשונות השמיות ובמכלול הטקסטים המכוננים של היהדות: במקרא, בספרות יהודית מן העת העתיקה, בתלמוד ובספרות חז"ל, בקבלה, בחסידות ובפילוסופיה יהודית. ההוראה בחוג מבקשת להקנות הכרה יסודית והבנה של הטקסטים הללו מתוך גישה מדעית וביקורתית כלפיהם. מגמות הלימוד בחוג מדגישות את ההיבטים הדיסציפלינריים שפותחו במחקר המודרני בכל אחד ממקצועות היהדות, תוך פיתוח גישה חדשה המשלבת בין תחומי המחקר השונים של מדעי היהדות.

החוג מקנה תוארי בוגר ותארים מתקדמים במקצועות אלה: הלשון העברית, בלשנות שמית, מקרא, תלמוד ופילוסופיה יהודית (המתמחים במגמה הבין-תחומית זכאים לתואר בפילוסופיה יהודית).

במסגרת המגמה ללשון העברית מתקיימת תכנית לימודי תעודה בעריכה לשונית.

חדש!!! לימודי תואר ראשון בלשון עברית בשילוב לימודי תעודה בעריכה לשונית לפרטים

להלן קישורים לאתרי מגמות החוג ותכניות הלימודים:

המחלקה ללשון העברית התכנית ללימודי תעודה בעריכה לשוניתהמגמה לבלשנות שמית  המגמה למקרא
 המגמה לתלמוד וספרות העת העתיקה המגמה לפילוסופיה יהודית המגמה הבין-תחומית בתרבות עברית ויהודית

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer

אתר זה מומלץ לצפיה בדפדפנים firefox או internet explorer בגרסה 7 ומעלה.